Soorten Spanplafonds

ACD Plafonds biedt 4 verschillende soorten spanplafonds:

Standaard Spanplafonds

Een standaard spanplafond is een plafond dat als alternatief gebruikt kan worden voor een gyproc plafond, houten plafond,… Wanneer u kiest voor een spanplafond kiest u gegarandeerd voor een oplossing op lange termijn. Er wordt een constructie gemaakt op uw bestaande muur of plafond. Het spanplafond zal nadien worden strak gespannen tussen de profielen. Onze profielen bestaan uit PVC of aluminium. ACD Plafonds plaatst spanplafonds op basis van polyester. Dit betekent dat het plafond op kamertemperatuur zal worden geplaatst. Een plafond kan meestal naadloos worden geplaatst. Tevens kan u allerhande toestellen in en opbouwen. Dit kan voor eender welk verlichtingselement, maar denk ook aan rails, verluchtingsystemen en brandalarmen bijvoorbeeld.

Een polyester spanplafond kan in iedere ruimte van toepassing zijn.

  • Badkamer
  • Keuken
  • Leefruimte
  • Kantoor
  • Winkelpand
  • Zwembad

Door de diverse mogelijkheden is een spanplafond vaak de ideale oplossing.

Lichtdoorlatende Spanplafonds

Een lichtdoorlatend spanplafond is iets anders dan bovenstaande producten. Het lichtdoorlatend spanplafond is namelijk doorzichtig. Dit betekent dat wanneer er licht boven het spanplafond geplaatst wordt, u een egaal lichtoppervlak zal krijgen.

Een lichtdoorlatend spanplafond kan dus gepaard gaan met ledverlichting. Hierbij kan u kiezen voor warme, witte of RGBW/RGB verlichting. Anderzijds kan u een bestaande lichtkoepel bekleden met dit doek. Hierdoor wordt het daglicht behouden, maar creeert u een oppervlak, zonder hinder te ondervinden van vuile ramen.

Akoestische Spanplafonds

Een akoestisch spanplafond beschikt uiteraard over alle bovenstaande elementen. Het enige verschil is de akoestische functie die dit spanplafond biedt. Vaak worden harde materialen gebruikt in een woning, waardoor nadien de akoestiek niet blijkt te zijn zoals het hoort. Een akoestisch spanplafond kan hierbij helpen. Het plafond zelf heeft een akoestische functie, maar dit kan eveneens verhoogd worden door gebruik te maken van onze akoestische isolatie. Al naargelang de aard en grootte van het probleem, zal er een op maat gemaakte oplossing worden aangeboden.

spanplafond Antwerpen

 

Bedrukte Spanplafonds

Een bedrukt spanplafond is een spanplafond waarop u een afbeelding naar keuze kan bedrukken. Een bedrukking kan zowel op het standaard spanplafond, als het akoestische en lichtdoorlatende spanplafond. Elk type plafond heeft zijn eigen charme. De afbeelding kan u zelf aanleveren. Mits deze voldoet aan de nodige waarden, kan de afbeelding gebruikt worden. Anderzijds gaan wij graag voor u op zoek naar de gewenste foto.

Een lichtdoorlatend spanplafond laten bedrukken zorgt ervoor dat u een verlichte print krijgt. Net als alle andere versies, kan u opteren om dit als kader tegen de muur te bevestigen. Op deze manier maakt het bedrukte spanplafond of de bedrukte wandbekleding een groot deel uit van uw interieur.

Wenst u graag meer informatie? Of een vrijblijvende afspraak? Aarzel niet omĀ contact op te nemen. Telefonisch of per mail, wij staan steeds ter uwe beschikking.

 

Gratis offerte